1] Hoeveel kg GeurNeutra heb ik nodig in mijn kunstgras om de geurhinder van mijn hond te beperken?

De hoeveelheid GeurNeutra die u nodig hebt per vierkante meter hangt af van de groote van uw huisdier + het aantal huisdieren u bezit. Hoe dan ook raden we aan om minimaal 8kg GeurNeutra te gebruiken per vierkante meter. Door gebruik te maken van genoeg GeurNeutra voorkomt u de ongewenste geuren alsook het plat gaan liggen van uw kunstgrasvezels. Voor grotere of meerder huisdieren die uw kunstgras betreden gebruikt u best tot 25kg GeurNeutra per vierkante meter.

2] Hoeveel kg GeurNeutra heb ik nodig voor een gemiddelde hond van 20kg?

Voor een gemiddeld wegende hond van +/- 20kg raden we u aan een 10kg per vierkante meter te gebruiken. Voor een kat mag u tot de minimale hoeveelheid van 8kg gaan.

3] Hoeveel vierkante meter kunstgras kan ik met één zak van 25kg GeurNeutra invullen?

  • Voor één kleine hond of kat kan u +/- 4m² kunstgras instrooien met één zak van 25kg GeurNeutra.

  • Voor één enkele hond van +/- 25kg kan u +/- 2,5m² kunstgras instrooien met één zak van 25kg GeurNeutra.

  • Voor één enkele hond die zwaarder dan 25kg weegt kan u +/- 1,5m² kunstgras instrooien met één zak van 25kg GeurNeutra.

  • Voor meerdere honden en katten bent u het best de volledige zak GeurNeutra te gebruiken op 1m² kunstgras. Opgelet! Wanneer u 25kg per m² gaat gebruiken komt er een laag van 2,5cm bovenop de kunstgrasmat. D.w.z. dat uw kunstgras minstens 30 tot 35mm hoog dient te zijn.

LET OP: Het is essentieel om de aanbevolen hoeveelheid GeurNeutra toe te passen op uw kunstgras om alle voordelen ervan te ervaren. Hoe groter de hond of het aantal honden die op het kunstgras lopen, hoe groter de hoeveelheid GreenNeutra vereist.

4] Waarom komt er stof vij bij het gebruik van GeurNeutra?

Het stof van de GeurNeutra korrels is een van de belangrijkste aspecten van het product om de onaangename geuren te controleren. Wanneer de GeurNeutra korrels zijn ingestrooid zal het stof zakken op de latex onderdoek van het kunstgras. Besproei de korrels met water om het stof sneller te doen zakken.

5] Waaruit is GeurNeutra gemaakt en is het veilig?

GeurNeutra bestaat uit 100% vulkanisch materiaal en is volkomen veilig voor mens en dier. Ons product absorbeert vocht & ammoniak en zet geuren vast zonder toevoeging van chemicaliën, geur- en kleurstoffen. Dit maakt GeurNeurta een volledig natuurlijk en veilig product.

6] Wat gebeurd er als mijn hond/kat of kind GeurNeutra eet?

Uw hond of kat zal hiervan geen schade ondervinden. In feite worden zeolite korrels vaak gebruikt in dierenvoeding om de dieren te ontgiften. Dit gebeurd doorgaans bij paarden, koeien en varkens. Zeoliet wordt niet verkocht voor menselijke consumptie maar is niet schadelijk.

7] Gaat GeurNeutra de afwateringsgaatjes van het kunstgras niet verstoppen?

Nee, de korrels zijn poreus genoeg dat ze waterdoorlaatbaar zijn. Ook hebben de korrels een mooie ronde vorm zodat het water ook nog tussen de korrels kan lopen.

8] Komt er mos en algen op de GeurNeutra korrels wanneer deze vochtig blijft?

Minder dan zonder de korrels. Vermits de korrel een grote water opslag capaciteit heeft zal het meer water kunnen opnemen en bij een droge periode terug verdampen. Mos en algen hebben continu vocht nodig.

9] Houdt GeurNeutra ook de kunstgrasvezels recht?

Ja, de GeurNeutra korrels hebben dezelfde werking als zand en houden de kunstgrasvezels mooi rechtop en verhoogt de duurzaamheid van de kunstgrazmat. Een bijkomend voordeel is dat de kunstgrasmat verzwaard wordt zodat het ten alle tijden mooie op zijn plaats blijft liggen.

10] Wat gebeurt er wanneer ik niet genoeg GeurNeutra korrels heb gebruikt?

In het geval dat u nog geurhinder ondervindt mag u meer GeurNeutra instrooien in het kunstgras.

11] Hoe vaak moet ik GeurNeutra vervangen?

Nooit, GeurNeutra wordt één maal ingestrooid in het kunstgras. Hebt u echter nog last van onaangename geuren dan zal meer GeurNeutra moeten worden ingestrooid in het kunstgras. Hou het aantal en de groote van de huisdieren steeds in het achterhoofd om het juiste aantal kg per vierkante meter toe te passen.

12] Kunnen de onaangename geuren terug komen na een langere periode van droogte?

GeurNeutra houdt de onaangename geuren vast voor een lange tijd. Uiteindelijk zullen de korrels vocht en enzymen nodig hebben om de bacteriën vrij te laten.

13] Kan ik mijn kunstgras besproeien met water bij een langere periode van droogte?

Ja. U kunt de grasmat besproeien met water, laat de korrels goed drogen nadien. GeurNeutra korrels hebben 2 dagen nodig om te drogen. De korrels werken nat, maar moet droog zijn om te voorkomen dat ze geurgassen vrijgeven.

14] Wat is de impact van regenwater op de GeurNeutra korrels?

Het sodium ion van het regenwater activeert het magnetische karakter van de korrels en laat de schadelijke bacteriën van de urine los. Deze spoelen dan weg in de ondergrond. De GeurNeutra korrels zullen zicht terug opladen wanneer het droog is.

15] Hebben de GeurNeutra korrels een impact op mijn planten en bloemen?

Nee, de GeurNeutra korrels zijn een 100% natuurlijk product en kan geen kwaad voor planten of bloemen. Wanneer de korrels zijn ingestrooid in het kunstgras zullen deze terplaatse blijven. De omgeving wordt hierdoor niet geimpacteerd.

16] In welk seizoen strooi ik best de GeurNeutra korrels in mijn kunstgras?

U kan de GeurNeutra korrels ten alle tijden instrooien. De korrels werken in elk seizoen.

17] Hoe groot zijn de korrels van GeurNeuta?

De korrels zijn tussen de 0.3mm tot 1mm groot.